10. elokuuta 2014

Tulot/Menot Heinäkuu 2014

Tulo- ja menoseurannan tarkoituksena on pitää kirjaa perheemme tuloista ja menoista kuukausittain. Tavoitteenani on sijoittaa kuukausittain noin 10% perheemme nettotuloista eli vähintään 500€ passiivisiin indeksirahastoihin erikseen tehdyn sijoitussuunnitelman mukaisesti. Perheemme menot heilahtelevat kuukausittain melkoisesti ja näin ollen pyrimme pitämään noin puolentoista kuukauden tulojen verran rahaa puskurina käyttötilillämme.

Huomioitavaksi, että tein muutoksen menojen kirjaustavassa. En enää jatkossa laske asuntolainan lyhennystä mukaan menoihin. Asuntolainan lyhennyksen osuus on sijoitus eli rahaa, jonka voin joskus saada takaisin, riippuen tosin asunnon arvon kehityksestä tulevaisuudessa. Asuntolainan koron sen sijaan lasken menoihin mukaan kuten kuuluu. Olin miettinyt asiaa jo aiemmin, mutta tämä http://rahallavapaaksi.blogspot.fi/2014/08/lainanlyhennys-ei-ole-kulu.html#comment-form sai minut nyt viimein tekemään muutoksen kirjaustapaan. Korjaan myös tämän muutoksen myös tulot/menot välilehteen, jotta kuukaudet ovat keskenään vertailukelpoisia.


Tulot Heinäkuu 2014 

Palkkatulot/hoitotuki 5545€
Lapsilisät 104€
S-bonus toukokuulta 21€
S-maksutapaetu 2€
Muut 100€
---------------------------
Kokonaistulot 5773€


Menot Heinäkuu 2014

Ruoka 919€
Auto 605€
Kulutustavarat 388€
Hoitovastike 172€
Asuntolainan korko 150€
Sähkö 100€
Internet/puhelinliittymät/netflix/spotify 77€
Liikunta/harrastukset 45€
Moottoripyörä 36€
Apteekki 33€
Muut 144€
--------------------------
Kokonaismenot 2670€


Heinäkuu oli perinteisesti tapahtumarikas, tuli juhlittua polttareita sekä häitä. Juhlimisen lisäksi perheemme teki kolme pidempää matkaa perheidemme ja sukulaistemme luokse sekä vielä mökkireissun hieman kauemmas kotoa. Tämä näkyi myös auton bensakuluissa, joita tuli yhteensä 446€. Viimeinen matka osui heinä-elokuun vaihteeseen, joten osa polttoainekuluista tulee näkymään elokuun menojen yhteydessä. Matkailu tulee kalliiksi kotimaassakin kun etäisyydet ovat pitkiä, mutta erityisesti viimeinen viikon pituinen matka vanhempien mökille perheen kesken oli sen verran mahtava, ettei sitä voi rahassa mitata. Tai itseasiassa voipas nyt kun pitää kirjaa menoista...

Ruokakustannukset olivat jälleen kerran erittäin korkeat ja rahaa syömiseen kului reilu 900€. Ilmeisesti syöminen maksaa, siltä tuo alkaa vaikuttaa näin neljän kuukauden kuluseurannan perusteella. Ulkona syömiseen kului rahaa reissaamisesta ja hääpäivästämme johtuen noin 200€. Työpaikkaruokailuihin kului rahaa noin 200€, työpaikkaruoista ei ole käytännössä mahdollista tinkiä tapauksessamme. Kotiruokaan kului siis heinäkuussa noin 500€. Taisi tuohon kuulua mukaan pari, tai ehm.. muutama polttariolutkin. 

Kulutustavaroihin kului 388€, tuo koostui lähinnä pienemmistä, "tarpeellisista ostoksista". Vaimon hääpäivälahja ehkä ainoa mainitsemisen arvoinen kulu. Hinta jääköön salaisuudeksi. Reilun sadan euron edestä käytiin pankkiautomaatilla, joten en edes yritä arvata mihin ne rahat tuli käytettyä. Vaatteisiin kului heinäkuussa noin 100€. Aika hyvin on vaimo pysynyt aisoissa viime aikoina ;) Muut kohdan kulut koostuivat lähinnä polttarikuluista, yhdestä epähuomiossa saadusta parkkisakosta sekä puvun pesettämisestä.

Tulot yllättivät positiivisesti sillä vaimo saikin yllättäen noin 1000€ lomarahaa, jota ei osattu odottaa lainkaan. Heinäkuun säästöprosentiksi muodostui näin ollen 53,75%. Vuoden 2014 korjatut säästöprosentit näyttävät nyt tältä:

* huhtikuu: 25,28%
* toukokuu: 16,61% 

* kesäkuu: 62,46%
* heinäkuu 53,75%

Näyttää muuten huomattavasti paremmalta kuin aiemmin, joten tämä kirjaustapa sopii minulle oikein hyvin :)


Kuva: Stuart Miles/FreeDigitalPhotos.net